• Header STEE sluisje
  • Header Wmo
  • Header WOE Halsteren
  • Header jeugd
  • Header BOZ peperbus
  • Header werk
  • Header STEE NwVoss


Locatie
Raoul voor de wekelijkse boodschappen van Herbert

Raoul Robyn (61) is 6 jaar geleden na nogal heftige hartproblemen werkloos geworden. Hij zit nu in de bijstand. Wekelijks doet hij de boodschappen voor dorpsgenoot Herbert Strootman (51). De zware dingen zet hij bij Herbert thuis gelijk op hun plek.

Maar een uurtje van mijn tijd

Raoul: “Eerst doe ik Herbert zijn boodschappen bij de supermarkt hier in Dinteloord. Die lever ik dan te voet bij ‘m af. Soms drinken we een koffietje en meestal babbelen we wat. Daarna doe ik pas mijn eigen boodschappen. Ik ken Herbert al lang, want hij heeft hier op het dorp een hotel-restaurant gerund. Toen ik via de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen en de ISD het verzoek kreeg om deze wekelijkse taak op me te nemen heb ik niet lang hoeven aarzelen! Ik ben er maar een uurtje per week mee kwijt en voor hem betekent het veel.”

Durf te vragen

Herbert vertelt: “Veel liever zou ik mijn eigen boodschappen doen. Maar ik heb grote gezondheidsproblemen gehad, zelfs in coma gelegen. Hoewel de supermarkt misschien maar 200 meter verderop is heb ik niet de kracht en de macht om boodschappen te doen, dat moet ik accepteren. Als ik eens iets vergeten ben, dan kan ik kleine boodschapjes tussendoor inmiddels weer wel zelf halen. Ik wil Raoul daar niet mee lastig vallen, want ik wil geen misbruik van hem maken. Ik ben heel blij dat Raoul de wekelijkse boodschappen doet en de zware spullen voor mij op z’n plek zet. Als ik eens iets vergeten ben, kan ik ook aan vrienden die toch langs willen komen vragen om zo’n vergeten boodschap voor me mee te nemen. Er komen regelmatig mensen bij me langs, ik zit niet in een sociaal isolement. Ik vraag ze bijvoorbeeld ook om mijn vuilniszak in de container te gooien. Dat is een klusje dat ook te zwaar voor me is. Je moet dat natuurlijk wel durven vragen, maar ik ben nog nooit iemand tegengekomen die daar problemen mee heeft.”