• Header STEE sluisje
  • Header Wmo
  • Header WOE Halsteren
  • Header jeugd
  • Header BOZ peperbus
  • Header werk
  • Header STEE NwVoss


Locatie
Heel veel verschillende werkzaamheden

“Ik ben een buitenmens. Demontage is niets voor mij. Gelukkig zijn er heel veel verschillende werkzaamheden bij de Stichting Samen Werken. Als een inwoner een klus te klaren is, dan kun je de Stichting gewoon bellen. Een huis leeghalen, iemand verhuizen, schoonmaken en zwerfvuil prikken, tuintjes onderhouden, we doen het allemaal. Ik ben nu een tegelvloer aan het leggen. Had ik nog nooit gedaan maar dat heb ik hier van een collega geleerd.”

Geen zwaar werk meer

Jochem: “Ik leef van dag tot dag en dromen heb ik niet echt. Hoe mijn leven er over vijf jaar uitziet, daar kan ik echt geen uitspraak over doen.” Jochem is 35 en werkt nu ruim een jaar bij de Stichting Samen Werken. Niet alle werkzaamheden kan hij verrichten. “Ik was glazenwasser. Ben drie keer van m’n ladder gevallen. Eén keer van 7 meter hoog. Daar knap je niet echt van op. Sommige werkzaamheden zijn dus te zwaar. Maar de tegelvloer leggen dat gaat goed. Ik werk hier 36 uur per week via de ISD. Ik heb op een opleiding voor kok gezeten en ook nog vbo verzorging gedaan, maar die heb ik allebei niet afgemaakt.”

Liever had ik een ‘gewone’ baan

“Ik ben een harde werker en best handig, zeker als ik gemotiveerd ben om een klus te doen. Maar bij uitzendbureaus kom ik niet binnen. Ze hebben geen mensen nodig. Liever had ik een ‘gewone’ betaalde baan. Dat verdient ook beter. Maar ik ga wel graag naar m’n werk hier. ’s Avonds ben ik moe. Ik zit dan op de bank tv te kijken. Mijn hobby’s zijn darten en voetbal. Maar voor voetbal heb ik na mijn werk weinig puf en darten is te duur; drankjes en contributie. Ik heb ook geen internet. Ik woon alleen, niet op een hele fijne plek maar ik heb weinig keus. Oorspronkelijk kom ik uit Den Helder, maar daar wil ik echt niet naar terug. Het is er veel te crimineel.”