• Header STEE sluisje
  • Header Wmo
  • Header WOE Halsteren
  • Header jeugd
  • Header BOZ peperbus
  • Header werk
  • Header STEE NwVoss


Locatie
Was het maar weer maandag!

“Op vrijdagen voor mijn weekend denk ik regelmatig na werktijd: was het morgen maar weer maandag! Dit werk is mijn redding. Van thuiszitten word ik gek. Het werk als papiertjesprikker wordt door veel mensen niet als ‘hoogstaand’ beschouwd, maar ik weet beter. Ik zit in de ziektewet. Ik ben dus eigenlijk vrijwilliger van de prikdienst, en het voelt echt als heel nuttig om het zwerfvuil in de dorpen te verzamelen. Wat een rotzooi maken we met z’n allen! Wekelijks prikken we alleen al in Steenbergen 16 huisvuilzakken bij elkaar.”

Ik ben de sociale dienst heel dankbaar

Aan het woord is Erik, 40 jaar oud, vader van twee dochters en nu ruim een jaar werkzaam bij de Stichting Samen Werken. “Door persoonlijke omstandigheden was ik binnen een half jaar alles kwijt. Dakloos en helemaal aan de grond. Ik ben de SDW en de meiden die daar zitten echt dankbaar. Ze hebben me enorm geholpen. Ik durf zelfs te beweren dat ik er niet meer was geweest als zij me niet ondersteund hadden. Ik heb nu wel weer vertrouwen dat ik er over een aantal jaren weer veel beter voorsta, dat alles rustiger is en weer op de rit.”

Als het wat minder gaat

Eric vertelt dat hij hiervoor als operator werkzaam was. Hoewel hij nu hard werkt, weet hij niet of hij terug kan komen in het reguliere werkcircuit. Het voordeel van werken bij de stichting is dat hij op de momenten dat het even wat minder gaat zijn eigen tempo kan bepalen.

Positief ingesteld

“Met sommige voorbijgangers ga ik het gesprek aan. Je ziet snel genoeg of ze ‘in’ zijn voor een praatje. Ze denken vaak dat wij een taakstraf hebben ofzo. Laatst sprak ik een vrouwtje in Dinteloord aan. Ik begin gewoon met een vriendelijk ‘goeiendag’. Zij beantwoordde mijn begroeting en ik zei: ‘gij bent den eerste die wat terugzegt!’. Zo kom je dan aan de praat. Gezellig hoor. Ik ben ondanks alle tegenslag heel positief ingesteld, wat er ook gebeurt. En door dit werk heeft het voor mij weer nut om op te staan en aan de dag te beginnen.”