• Header STEE sluisje
  • Header Wmo
  • Header WOE Halsteren
  • Header jeugd
  • Header BOZ peperbus
  • Header werk
  • Header STEE NwVoss


Locatie
Angela zit goed in haar vel bij Samen Werken

“Ik ben jarig op 1 november, dat is Allerheiligen. En ik ben 38 jaar geleden geboren in het Zuiden van Spanje, vlak bij Gibraltar. Mijn Nederlandse moeder en Spaanse vader hebben mij dan ook heel toepasselijk Angela genoemd, voluit Maria de los Angeles. Toen ik twee en een half jaar oud was ben ik naar Nederland gekomen. Van Spanje herinner ik me dus niet veel. Mijn vader is in Spanje achtergebleven. Mijn moeder is hier hertrouwd en ik heb een halfbroer en een halfzus. Ik heb nu al tien jaar een vriend, dat gaat goed!”

Niet meer in bed blijven liggen…

“Vijf jaar werk ik bij de Stichting Samen Werken. Ik heb de huishoudschool gedaan. Ik werkte in de schoonmaak op de vliegbasis in Woensdrecht en daarna bij het werkvoorzieningsschap. Daarna heb ik een hele tijd niet gewerkt. Bij de stichting ben ik allround medewerker schoonmaak en ik doe ook het wasgoed hier. Sinds ik hier werk ben ik veel rustiger en zelfstandiger geworden. Ze kunnen mij gewoon de pad opsturen en dan doe ik m’n ding. Op donderdag maak ik bouwketen schoon. En op dinsdag zit ik in het Doe-centrum. Het gaat echt heel goed met mij nu ik hier werk. Mijn vriend is mijn wekker! Want hij belt me ’s ochtends wakker. Daardoor krijg ik ook meer structuur. Anders kon ik nog wel eens in bed blijven liggen…”

Van de leg

“Op mijn werk moet ik wel iemand hebben waarbij ik me kan uiten als ik ergens mee zit. Bij de Stichting is dat Ilse, mijn begeleider. Op maandag, woensdag en vrijdag krijg ik begeleiding van SDW. Soms is dat bij mij thuis en soms op kantoor. Dan hebben we het over structuur, over brieven die ik krijg, we nemen de week door en we kijken hoe ik mijn geld ga besteden. De Stichting helpt mij ook met de verhuizing. Ik vind verhuizen echt heel spannend, ik ben gewoon een beetje van de leg. Ze komen straks laminaat leveren en leggen. Ik kan er bij wijze van spreken al nachten niet van slapen. Straks woon ik daar met mijn vriend en met mijn hondje Dora. Kunnen we samen films kijken, dat is mijn hobby. Ik heb wel vijf of zeshonderd dvd’s. Ik wil zo lang mogelijk bij de Stichting blijven werken. Ik zit hier op mijn plek met vertrouwde collega’s, dat zijn mijn maatjes.”