• Header STEE sluisje
  • Header Wmo
  • Header WOE Halsteren
  • Header jeugd
  • Header BOZ peperbus
  • Header werk
  • Header STEE NwVoss


Locatie
Fanny: “Het gaat hier goed met mij”

Fanny (58) werkt nu ruim twee jaar bij de Stichting Samen Werken. Daarvoor heeft ze jarenlang niet gewerkt nadat ze overspannen is geraakt. Nu is Fanny een betrouwbare kracht bij de Stichting.
Fanny: “Ik vind draadjes knippen veel leuker werk dan de demontage. Ik haal de stekkers eraf en dan doen mijn collega’s de rest. Soms ben ik dat draadjes knippen ook gewoon beu hoor, maar ik wissel het af met schoonmaken op de Stichting, en vandaag ben ik bij Gubbels geweest om de keten schoon te maken. Ze zijn daar in de straat met de riolering bezig. Daar was ik al heel lang niet geweest, dus ik vond het leuk om de mensen daar weer eens te zien. Ik kan mijn werk goed zelf organiseren en indelen. Mijn werkbegeleider is Ilse, ze is heel erg aardig en ze houden hier echt wel rekening met je. Bijvoorbeeld met wat voor werk je moet doen.”

Het gaat goed hier met mij

“Het gaat goed hier met mij. Ik ben heel erg depressief geweest. Ik kon niet meer eten en praten en ik kwam nooit buiten. Gelukkig heeft de psychiater mij wel kunnen helpen. Ik ben wel heel erg op mezelf. Ik heb niet zo’n behoefte aan contact. Nu ben ik heel erg tevreden. Ik leef op mijn flatje met mijn hond. Het is een Stafford kruising van 12 jaar. Ze heet Blondie, maar ze is niet dom! Blondie is goed voor mij, door haar blijf ik in beweging, wandelen enzo. Ik kom ook altijd op de fiets naar m’n werk. Ik zou wel weer willen gaan zwemmen, maar daarvoor zoek ik eigenlijk een maatje…”

Het is fijn om te werken

“Elke twee weken krijg ik thuisbegeleiding. We bespreken hoe het gaat en ze helpen me met papieren invullen. Zelf ben ik geboren in Jakarta, maar toen ik vier jaar oud was ben ik naar Nederland gekomen. Mijn moeder kwam uit Thailand, daar ben ik ook twee keer geweest. Dat was heel bijzonder. Ik kon niet goed met mijn familie praten, want ik spreek geen Thais. Vroeger wilde ik bejaardenverzorgster worden. Ik heb huishoudschool gedaan en ook nog de opleiding verzorgende. De stages die ik daarvoor gelopen heb waren echt heel erg leuk. Maar hier heb ik het ook naar m’n zin. Het is fijn om te werken en leuk om collega’s te hebben. We helpen elkaar op het werk: hoe moet dit, hoe moet dat? Ik kan het heel goed vinden met mijn collega’s.”