• Header STEE sluisje
  • Header Wmo
  • Header WOE Halsteren
  • Header jeugd
  • Header BOZ peperbus
  • Header werk
  • Header STEE NwVoss


Locatie
Het verhaal van Mieke

Ik ben 16 jaar en zit op school. Nu gaat het goed, maar dat is een poosje heel anders geweest. Mijn ouders zijn vorig jaar gescheiden. Daarvoor hadden ze het druk met zichzelf en met ruziemaken met elkaar. Ze keken niet naar mij om. Zelf had ik ook veel ruzie met mijn moeder.
Nadat mijn ouders uit elkaar gingen, heb ik mijn school totaal verwaarloosd. Eerst bleef ik zitten en daarna ben ik naar een andere middelbare school gegaan. Thuis ging het ook niet echt lekker. Na de scheiding bleef ik bij m’n moeder wonen. Maar de problemen werden alleen maar groter. Mijn moeder ging veel teveel drinken en na een uit de hand gelopen ruzie zette ze me zonder pardon op straat.

Hulp van school

Toen ik in de tweede klas voor de tweede keer dreigde te blijven zitten dacht ik: oeps! Dat wilde ik echt niet! Ik kwam in een Rebound-programma. Ik heb keihard gewerkt. In zes maanden heb ik met die begeleiding al m’n achterstanden van het tweede jaar weggewerkt. Ik zit nu in mijn examenjaar.

Niet zo’n goed idee

Bij m’n vader gaan wonen, dat vond Bureau Jeugdzorg niet zo’n goed idee. Mijn pa werkt regelmatig ver van huis en draait ook nachtdiensten. Ze zeiden dat dat geen stabiele thuissituatie voor me is. Ik wilde wel bij m’n vader wonen. Hij is strenger, maar daardoor doe ik de dingen ook beter. Ik heb leren koken en doe een beetje het huishouden. En als het nodig is mag ik bij m’n beste vriendin thuis slapen. Zo heb ik laten zien aan Bureau Jeugdzorg dat ik best zelfstandig ben en bij mijn vader mag wonen. Ze gaven het ‘sein veilig’.

Omwille van privacy is de naam ‘Mieke’ niet de echte naam.

Een Rebound programma biedt opvang en begeleiding bij schoolprestaties en bij gedragsproblemen.