• Header STEE sluisje
  • Header Wmo
  • Header WOE Halsteren
  • Header jeugd
  • Header BOZ peperbus
  • Header werk
  • Header STEE NwVoss


Locatie
Het bijzondere is dat ik het niet als bijzonder ervaar

Gerard Kerstens is mantelzorger voor zijn vrouw Lieske. Zo’n 25 jaar geleden werd bij haar MS geconstateerd. Haar mobiliteit verslechterde snel en binnen vijf jaar was een rolstoel noodzakelijk. Vanaf het begin heeft Gerard de zorg voor zijn vrouw op zich genomen en dat doet hij nog steeds. Hij vervult zijn rol als mantelzorger met zoveel positiviteit en enthousiasme dat mensen uit zijn vriendenkring vinden dat Gerard het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden.
Zelf is Gerard nuchter onder de situatie. “Dit is ons nu eenmaal overkomen. We hebben geleerd om ons niet te concentreren op die donkere wolk boven ons hoofd. We leven met de dag en maken plannen zonder ons al teveel zorgen te maken over de gezondheidssituatie van mijn vrouw. We zijn 40 jaar getrouwd en hebben nog steeds dezelfde ambitie en hetzelfde plezier om iets te maken van ons leven!”

De vriendenkring van het echtpaar bewondert de manier waarop Gerard en Lieske met de situatie omgaan. Zij zien welke impact het heeft om de zorg voor een partner te combineren met een baan en het opvoeden van drie jonge kinderen. Gerard: “Wij hebben onze eigen draai gevonden. Elke situatie is uniek en het is de uitdaging om te zoeken naar wat werkt. Dat zal voor iedereen anders zijn.”

De kinderen zijn inmiddels ouder en Gerard is met prepensioen gegaan om voor zijn vrouw te kunnen blijven zorgen. “Wij zijn in deze situatie gegroeid en voor ons is het normaal. Dat anderen ons als voorbeeld aandragen, laat zien dat het misschien bijzonder is dat wij onze situatie níet als bijzonder ervaren!”